رزومه چیست؟
رزومه در واقع سندی است که در آن شرح کامل مشخصات فرد، سوابق تحصیلی و شغلی، دستاوردها و تجربیات به منظور تقاضای یک موقعیت شغلی ارائه میشود.
هرچه در یک رزومه خود را بهتر معرفی کنید امکان دریافت موقعیت شغلی برای شما بیشتر میشود. در رزومه باید تواناییها، تجاربها و مهارتها را قید کنید.
رزومهای حرفهای است که اطلاعات مثبت و ویژگیهای شخصی شما را پررنگ نشان داده و نقاط ضعف شما را بپوشاند.
یک کارفرما انتظار دارد که تمامی اطلاعات شما را در رزومه دریافت کند. رزومه را به هر شکلی که بخواهید میتوانید بنویسید و اختیار دارید آن را به دلخواه روی کاغذ، فایل pdf، یک صفحه سایت شخصی و... بنویسید.
رزومهای استاندارد است که بیشتر از دو صفحه a4 نباشد و حاوی اطلاعات مهم از سوابق شغلی است و چندان وارد جزییات نمیشود.
تفاوت بین Resume و CV
Resume دو صفحه شامل اطلاعات شغلی و تحصیلی یک فرد، که به صورت مختصر و تیتروار بیان شده است. رزومه باید برای هر موقعیت شغلی تطبیق داشته باشد. نیازی نیست همه چیز را به ترتیب تاریخ بنویسید.
CV سندی دو برگی است که تمام اطلاعات را به صورت دقیق و جزییات کامل مانند جزییات دقیق سوابق تحصیلی و شغلی، اطلاعات دقیق فردی، دستاوردها و افتخارات، مقالات و کتب چاپ شده و جوایز بیان میکند.
معمولا بر اساس ترتیب زمانی نوشته میشود تا کارفرما دید بهتری نسبت به مسیر شغلی شماپیدا کند. در واقع منظور از رزومه، Resumeای است که با دقت CV نوشته میشود.
رزومه بر دو نوع است:
- بر اساس مهارت
- بر اساس ترتیب زمانی
رزومهی نوع اول برای موقعیتهای شغلی ویژه ای نوشته میشود بنابراین کارجو باید دقت کند تا فقط بر روی سوابقی تمرکز کند با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط باشد. معمولا این رزومه برای شغلهای مدیریتی بسیار مفید است.
در رزومهی نوع دوم سابقههای شغلی بر اساس تاریخ نوشته میشود. بنابراین آخرین سوابق شغلی را در ابتدای رزومه مینویسند.این نوع رزومه معمولا پر جزییات و مانند داستان یک زندگینامه است و برای دانشجویانی که سابقه خوبی دارند مفید واقع میشود.
چه جزییاتی در رزومه باید نوشته شود؟
- اطلاعات شخصی شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، آدرس و شماره تماس
- در صورت تمایل استفاده از عکس 3*4
- سابقه تحصیلات
- سوابق شغلی
- دستاوردها،علایق
- توانایی و مهارتها
- ارجاعات
دو نوع ارجاع تحصیلی و شغلی در رزومه کافی است و اگر در نوشتن رزومه با کمبود فضا مواجه شدید میتوانید این قسمت را حذف کنید، زیرا، بسیاری از کارفرمایان درستی سوابق را بررسی نخواهند کرد.
ویژگی های یک رزومه خوب
- اندازه فونت رزومه باید استاندارد و خوانا باشد.
- از غلط املایی و اشتباه در دستور زبان پرهیز کنید.
- رزومه خود را کوتاه و مختصر و در عین حال با قید اطلاعات مفید بنویسید.
- رزومه را طوری بنویسید که بخشبندی آن منطقی، تا به راحتی قابل فهم باشد.
- مهارتهای خود را طوری ضمیمهی رزومه کنید تا بیشترین مطابقت را با شرایط استخدامی شغل مورد نظر داشته باشد.